Харчування – запорука успіху!

https://healthclub.com.ua/wp-content/uploads/2019/08/efektrabof.png

Як організувати харчування для ефективної роботи в офісі?

Якщо вас хвилює це питання, значить у вас сидяча робота за комп’ютером і харчування в офісі – це хвора тема. Ви або сидите голодні і до вечора буквально валитесь з ніг від втоми, або постійно жуєте, швидше за все, нездорову їжу типу печенек з кавою, яка виходить вам “боком” – складками на животі і набором ваги. Які продукти корисні, а які шкідливі, і коли їх краще всього вживати, щоб залишатися ефективними на роботі і при цьому не набирати вагу?

 

Режим – необхідність!

Режим – це важлива частина правильного харчування. Шлунок пристосовується до режиму харчування і починає виробляти шлунковий сік в звичний для нього час. Тому дотримуватися час прийому їжі – дуже важливо.

Швидше за все, ви снідаєте вдома. Але якщо не встигаєте, тоді разом з обідом, потрібно продумати, що ви з’їсте на сніданок на роботі. Найкращим сніданком вважається фрукти і овочі для заряду вітамінами і повільні вуглеводи, щоб забезпечити організм енергією. Це може бути вівсянка з яблуком і корицею. Вуглеводи добре поєднуються з овочами і фруктами, якщо ви прихильник роздільного харчування. Але тоді і ранкову чашку кави краще випити без молока.

Якщо ви не можете жити без перекусів – то і не потрібно, просто навчиться робити це правильно. Насправді, людині необхідно в день п’ятиразове харчування. Тому сплануйте свої перекуси по часу, нехай вони будуть о 11:00 (другий сніданок) і о 16:00 (полуденок).

 

Що з’їсти?

Вранці о 11:00 в якості перекусу можна випити склянку знежиреного йогурту і з’їсти, наприклад, яблуко або персик. Кисломолочні продукти при сидячому способі життя просто необхідні, щоб активізувати роботу кишечника. А днем ​​це можуть бути горіхи або сухофрукти або тост з авокадо – енергія і вітаміни, які перевантажують травну систему. А ще вони дадуть всі необхідні поживні речовини для роботи мозку і підтримають серцево-судинну систему.

Обід – основна і найважливіша частина їжі. Його варто продумати заздалегідь і співвіднести з тими продуктами, що ви з’їли на сніданок і збираєтеся з’їсти на вечерю, щоб ваш раціон був повноцінним і збалансованим. Якщо сніданок у вас був вуглеводним, тоді на обід коштує з’їсти шматочок м’яса або риби, наприклад, з салатом з овочів. Якщо вранці ви з’їли яєчню з беконом (білковий сніданок), тоді в обід прийшов час повільних вуглеводів: сміливо можете з’їсти пасту з морепродуктами або різотто. Якщо ви любитель супів, то вибирайте овочеві крем-супи (вони легкі та поживні) або борщі. Дієтологи стверджують, що обід повинен становити 50% від всієї їжі, яку ви з’їдаєте за день. А якщо ви дотримуєтеся режиму харчування, і обід доводиться на 13: 00-14: 00 годин, то навіть сама калорійна їжа встигне перетравитися без наслідків для вашої ваги.

 

Як їсти?

Те, як ми приймаємо їжу, теж дуже важливо. Добре, якщо поруч з роботою є затишне місце, де ви можете смачно і корисно перекусити. Тоді разом з їжею ви отримаєте і прогулянку на свіжому повітрі. Але якщо поїсти ніде і ви берете їжу з собою, то дотримуйтеся наступних рекомендацій:

  • Не їжте за робочим столом. Якщо ви будете приймати їжу не відриваючись від комп’ютера, то ваш мозок не відправить сигнал шлунку, що прийшов час для їжі, шлунковий сік не виробиться в потрібній кількості і ви недоотримаєте поживних речовин від їжі. Та й попрацювати в цей час ви навряд чи зможете.
  • Знайдіть для прийому їжі затишне тихе місце, де ви зможете без поспіху насолодитися їжею і відпочити після роботи.
  • Прогуляйтеся після їжі. Це допоможе краще засвоїти їжу і перезавантажити мозок.

Після такої перерви ви зможете бути в рази ефективніше і з новими силами взятися за роботу.